Ziemeļizraēlā pirmdien uzspridzinājies palestīniešu pašnāvnieks. Terorists ir gājis bojā, bet neviens cits cilvēks nav nogalināts. Vieglus ievainojumus guvis viens policists, informēja policija.
Sprādziens notika netālu no Taanahimas krustojuma Galilees dienvidos, kad divi policisti tuvojās vīrietim, kurš izskatījies aizdomīgs un par kuru viņiem bija ziņojis kāds izraēliešu civiliedzīvotājs. Policisti viņam likuši uzrādīt dokumentus, bet tajā brīdī palestīnietis uzspridzinājies, detonējot pie ķermeņa piestiprinātu spridzekli.

Izraēliešu civiliedzīvotājs aizdomīgo vīrieti bija ieraudzījis pie autobusu pieturas netālo no Taanahimas, kas atrodas uz dienvidrietumiem no Afulas. Augumā garais vīrietis bija iekāpis autobusā, kas uz tuvējo rūpnīcu veda strādniekus. Kad vadītājs viņam paskaidroja, ka tas ir privāts autobuss, vīrietis izkāpa, bet viens no pasažieriem pa mobilo tālruni piezvanīja policijai.

"Robežpolicija, kuru brīdināja pa tālruni, devās uz notikuma vietu. Kad viņi aizdomās turētajam pieprasīja uzrādīt dokumentus, viņš detonēja spridzekli," žurnālistiem teica policijas pārstāvis majors Eli Luckins.

"Cik man zināms, citu upuru nav," sarunā ar Izraēlas radio pavēstīja policijas komandieris Dovs Luckis.

Policija uzskata, ka pašnāvnieks bijis ceļā uz tuvējo Afulas pilsētu, kur jau iepriekš notikuši pret Izraēlu vērsti uzbrukumi. Domājams, ka terorists ir no Dženīnas apkaimes.

Incidents notika nepilnu dienu pēc tam, kad terorists pašnāvnieks uzspridzinājās ļaužu pilnā tirgus laukumā Netanjā, nogalinot sevi un trīs citus cilvēkus, bet vēl 35 ievainojot.

Abi pēdējie uzbrukumi izraisījuši palestīniešos bažas par iespējamu Izraēlas militāro atmaksu, savukārt Izraēlā aizvien pieaug satraukums, ka ir beidzies relatīvais miera periods un atsācies laiks, kad palestīniešu ekstrēmistu uzbrukumi notiek gandrīz katru dienu.

Izraēlieši jutās drošāk un atsāka apmeklēt restorānus un tirdzniecības centrus pēc Izraēlas armijas ofensīvas martā un aprīlī Jordānas rietumkrastā.

Naktī uz pirmdienu Izraēlas armijas kareivji īslaicīgi iegāja vairākās Jordānas rietumkrasta teritorijās, tostarp Tūlkarmas pilsētā, kas atrodas netālu no demarkācijas līnijas starp Izraēlu un Jordānas rietumkrastu. Armija vēstīja, ka ir aizturējusi divus meklētus palestīniešu kaujiniekus netālu no Hebronas. Vēlāk kareivji atstāja palestīniešu teritorijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!