Trešdien Ziemeļjūrā iegāzies helikopters ar 18 cilvēkiem, kuri bija ceļā uz naftas platformu, taču Lielbritānijas krasta apsardze no vētrainās jūras visus cilvēkus izglābusi.

Helikopters "Super Puma" ar 16 pasažieriem un diviem apkalpes locekļiem nogāzies īsi pirms platformas sasniegšanas aptuveni 200 kilometrus uz austrumiem no Aberdīnas.

"Izglābti visi 18 cilvēki, kuri lidoja "Super Puma Bond" helikopterā uz maiņu. Viņi ir drošībā, un viņiem tiek veiktas medicīniskās pārbaudes," sacīja Lielbritānijas jūrniecības un krasta apsardzes aģentūras preses pārstāvis.

Trauksmi sacēla cilvēki uz naftas platformas, kuri redzēja helikoptera krišanu. Krasta apsardze nekavējoties izsūtīja divus helikopterus un tika iesaistīti arī divi karalisko gaisa spēku lidaparāti. Meklēšanai pievienojās vairāki kuģi un viņus uz helikopteru aizveda signālraķetes un glābšanas vestu gaismas, kur divos glābšanas plostos tika atrasti visi 18 izdzīvojušie.

Trīs cilvēki tika ar vinču pacelti helikopterā, taču tas bija jāpārtrauc slikto laika apstākļu dēļ, tāpēc pārēji 15 uz naftas platformu tika nogādāti pa jūru.

Neviens cilvēks nav nopietni cietis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!