Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Ziemeļkoreja ceturtdien aicinājusi ASV nekavējoties atcelt pret Phenjanu vērstās sankcijas, brīdinot, ka "uzticību graujošie pasākumi" apdraud sarunas par Korejas pussalas "denuklearizāciju".

Vašingtona uzstāj, ka starptautiskās sankcijas pret Ziemeļkoreju jāatstāj spēkā, kamēr tā neatteiksies no kodolieročiem.

"Mēs uzskatām, ka sankcijas un spiediens nodara vairāk ļauna nekā laba," uzstājoties Pekinā notiekošajā drošības forumā, norādīja Ziemeļkorejas Ārlietu ministrijas Atbruņošanās un miera institūta ģenerāldirektora vietnieks Sons Irhjoks.

Sons piebilda, ka sankcijas nebūt nevairo savstarpējo uzticību, bet ir "uzticību graujoši pasākumi".

Ziemeļkorejas līderis Kims Čenuns, jūnijā pirmo reizi tiekoties ar ASV prezidentu Donaldu Trampu, parakstīja visai neskaidri formulētu dokumentu, kurā pausta apņemšanās panākt Korejas pussalas "denuklearizāciju", taču kopš tā laika nav panākts vērā ņemams progress, un abas puses turpina diskutēt, kā būtu interpretējams šī dokumenta teksts.

Sons norādīja, ka Tramps un Kims Singapūras samita laikā esot atzinuši, ka "savstarpējās uzticības veidošana var veicināt Korejas pussalas denulearizāciju", un aicināja ASV šādai savstarpējās uzticības veidošanai "nekavējoties atcelt sankcijas".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!