Foto: AP/Scanpix/LETA

Ziemeļkoreja pirmdien apsūdzēja Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) Drošības padomi dubultstandartos, jo tās sankciju komiteja kritizēja neseno totalitārās valsts raķešu izmēģinājumu kā ANO rezolūciju pārkāpumu, raksta "Al Jazeera".

Pagājušajā nedēļā Ziemeļkoreja veica ballistiskās raķetes testu. Phenjana apgalvoja, ka izšautās raķetes bijušas "jauna tipa taktiskie vadāmie šāviņi".

Šis tests lika ASV lūgt ANO Drošības padomes sankciju komitejai sanākt uz tikšanos.

Piektdienas komitejas sanāksmē ASV aicināja noteikt papildu sankcijas un pastiprināt esošo pasākumu īstenošanu, nosodot testu kā ANO rezolūciju pārkāpumu, apgalvojis Ziemeļkorejas Ārlietu ministrijas starptautisko organizāciju ģenerāldirektors Džo Čols Su. .

Su teica, ka sanāksme bija “paredzēta, lai noliegtu mūsu valsts tiesības uz pašaizsardzību”, brīdinot, ka tā izstrādās “pretpasākumu”. "Tas ir suverēnas valsts noliegums un acīmredzams dubultstandarts, ko ANO Drošības padome izvirza, pamatojoties uz ANO "rezolūcijām"," teikts Džo paziņojumā, ko publicējusi Phenjanas kontrolētā ziņu aģentūra KCNA.

Pēc Ziemeļkorejas teiktā, ceturtdien testētā raķete spēj pārvadāt 2,5 tonnu smagu kravu, kas padarītu to spējīgu pārvadāt kodolieročus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!