Foto: Reuters/Scanpix

Ziemeļkorejas mediji vēstījuši par ASV un Dienvidkorejas aģentu plāniem noslepkavot diktatoriskās valsts līderi Kimu Čenunu, ziņo raidsabiedrība BBC.

Valsts drošības ministrijas paziņojumā pausts, ka ASV Centrālās izlūkošanas pārvaldes (CIP) un Dienvidkorejas izlūkošanas aģentūru atbalstīta teroristu grupa ir iekļuvusi Ziemeļkorejā, lai īstenotu uzbrukumus ar bioķīmiskiem ieročiem.

Ziemeļkoreja ir apņēmusies teroristus atrast un nežēlīgi iznīcināt, norādīts paziņojumā.

Jau ziņots, ka spriedze ASV un Ziemeļkorejas starpā ir augusi, tiesa gan, pirmdien ASV prezidents Donalds Tramps paziņoja, ka gadījumā, ja "apstākļi būtu pareizi", viņš tiktos ar Ziemeļkorejas līderi Kimu Čenunu.

Savukārt Ziemeļkoreja pēc Dienvidkorejas, Japānas un ASV kopējām gaisa spēku mācībām, kuru ietvaros Dienvidkorejā ieradās ASV bumbvedēji "B-1B", apsūdzējusi ASV provocēšanā.

Par spīti starptautiskam nosodījumam, Ziemeļkoreja turpina attīstīt kodolieročus un regulāri veic dažādu ballistisko raķešu izmēģinājumus. Spriedze abu Koreju starpā pēdējos mēnešos ievērojami augusi. Konflikta risināšanā iesaistījusies ASV un Ķīna, pamatā uzstājot uz diplomātisku situācijas atrisinājumu, taču vienlaikus ASV stiprinājusi Dienvidkorejas militāro aizsardzību. Uz tās krastiem nosūtīta arī karakuģu armāda un ar raķetēm bruņota zemūdene un izvietota pretraķešu sistēma THAAD.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!