Foto: AFP/Scanpix/LETA

Ziemeļkoreja nodēvējusi ASV prezidenta amata kandidātu Džo Baidenu par muļķi ar zemu IQ. Šādus vārdus Phenjana paudusi pēc tam, kad bijušais ASV viceprezidents Ziemeļkorejas līderi Kimu Čenunu nosaucis par tirānu, raksta portāls "Politico".

Ziemeļkorejas oficiālā ziņu aģentūra KCNA paziņojusi, ka Baidens aizvainojis valsts augstāko vadību un pastrādājis “nepanesamu un nopietnu politiski motivētu provokāciju”. Turpinot aso retoriku, Ziemeļkorejas medijā teikts, ka Baidens kļuvis neapdomīgs un ka viņu pārņēmušas ambīcijas uz varu.

Baidens sestdien kritizēja ASV prezidentu Donaldu Trampu, sakot, ka viņš uztur siltas attiecības ar “tirāniem un diktatoriem” kā Kims Čenuns un Krievijas prezidents Vladimirs Putins.

Baidena kampaņas pārstāvis Endrjū Beitss izteicās, ka fakts, ka Phenjana vēlas, lai ASV prezidenta amatā paliek Donalds Tramps nav pārsteidzošs, ņemot vērā to, kā Baidens iestājas par amerikāņu vērtībām un interesēm.

ASV prezidenta vēlēšanas notiks 2020. gada 3. novembrī. Baidens ir viens no favorītiem cīņā par Demokrātiskās partijas nominācijas iegūšanu. Daži no redzamākajiem demokrātu kandidātiem ir Bērnijs Sanderss, Kamala Harisa, Elizabete Vorena.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!