Foto: Reuters/Scanpix

Ziemeļkorejas varas iestādes ir bloķējušas pieeju populārajai sociālajai vietnei "Instagram", kurā ārvalstu mediju pārstāvji un tūristi bieži izvieto fotogrāfijas ar redzēto šajā valstī, ziņo "The Guardian".

"Instagram" kontu īpašniekiem, mēģinot atvērt šo aplikāciju, angliski tiek paziņots, ka viņiem nav pieejas tai, jo aplikācija ir iekļauta "melnajā sarakstā". Korejiešu valodā šajā paziņojumā ir teikts ari par vietnes "bīstamo saturu". Sociālā vietne "Facebook" Phenjanā gan joprojām ir pieejama.

Ziemeļkorejas mobilo sakaru kompānija "Kroyolink" informē, ka neesot iepriekš saņēmuši brīdinājumos no policijas par "Instagram" cenzūru, tāpat nav informācijas arī no valdības, līdz ar to nav skaidrs, kas ir bloķējuši pieeju "Instagram", bet tiek pieļauta varbūtība, ka cenzūra ieviesta pēc tam, kad šajā vietnē 11. jūnijā parādījās fotogrāfijas ar ugunsgrēku ārzemju tūristu iecienītā viesnīcā. Dienu pēc tam ārzemju tūristiem Phenjanā tika liegta pieeja internetam un tikai pēc piecām dienām tā tika atjaunota.

Internets Ziemeļkorejā ārzemju lietotājiem izmaksā 450 dolārus par diviem gigabaitiem.

Ziemeļkorejā vairāk nekā divi miljoni iedzīvotāju lieto mobilos telefonus, taču lielākai daļai ir liegta pieeja internetam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!