Ziemeļkoreja ceturtdien paziņoja, ka Dienvidkorejas lēmums nosūtīt uz Irāku karavīrus ir noziegums, kas vēl vairāk saspīlēs attiecības sadalītajā Korejas pussalā, vēsta Dienvidkorejas ziņu aģentūra "Yonhap". Dienvidkorejas nosūtītās vienības nepiedalītos kaujās, taču izpildītu palīgfunkcijas.
"Yonhap" atsaucas uz Ziemeļkorejas valsts televīzijas teikto, ka sabiedrības pretestība Dienvidkorejā šādam lēmumam ir "taisnīga un patriotiska", jo karaspēka nosūtīšana uz Irāku nozīmē atbalstu ASV ambīcijām uzbrukt Ziemeļkorejai.

ASV ir atkārtoti paziņojušas, ka tai nav plānu iebrukt Ziemeļkorejai, kuru Vašingtona tur aizdomās kodolieroču izstrādē.

"Tā ir noziedzīga rīcība, kas vēl vairāk apdraud situāciju [Korejas] pussalā," paziņoja Ziemeļkorejas televīzija, atsaucoties uz Dienvidkorejas parlamenta balsojumu trešdien nosūtīt uz Irāku medicīniskos un inženiertehniskos spēkus.

Parlamenta balsojums bija politiska uzvara Dienvidkorejas prezidentam Ļo Muhjunam, kurš saskaras ar plašu sabiedrības opozīciju ASV vadītajam karam Irākas prezidenta Sadama Huseina gāšanai. Ļo parlamentam pavēstīja, ka ciešu attiecību ar Vašingtonu nostiprināšana ir svarīga miera nodrošināšanai pussalā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!