Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Ziemeļkorejā gaidāma mazākā labības raža pēdējo piecu gadu laikā un tas sagādās nopietnus pārtikas iztrūkumus aptuveni 40% valsts iedzīvotāju, atsaucoties uz jaunāko Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) ziņojumu, raksta aģentūra "Reuters".

ANO Pārtikas un lauksaimniecības organizācija ziņo, ka sliktā raža nozīmē, ka 10,1 miljonam totalitārās valsts iedzīvotāju nepieciešama palīdzība. Pie sliktās ražas vainojams nepietiekamais lietus apjoms, kā arī zemā irigācijas pieejamība, teikts ziņojumā.

Līdzās zemajam labības ražas apjomam, Ziemeļkorejas vadība cīnās pret sekām, ko radījusi Āfrikas cūku mēra izplatīšanās. Šī slimība izplatījusies Āzijā – pirms gada to fiksēja Ķīnā, bet saslimšanas gadījumi reģistrēti arī Dienvidkorejā. Tas novedis pie apjomīgas cūku bojāejas un ievērojami mazinājis cūkgaļas ražošanu.

Dienvidkoreja ANO Pasaules pārtikas programmas ietvaros solījusi Ziemeļkorejai piegādāt 50 000 tonnu rīsu. Jūlijā Ziemeļkorejas galvenā ziņu aģentūra KCNA vēstīja, ka uzsākta kampaņa, lai cīnītos ar sausuma radītajām sekām, rokot kanālus, kā arī izmantojot cilvēkus un transporta līdzekļus, lai nodrošinātu ūdens pārvadāšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!