Foto: AP/Scanpix

Pagājušajā gadā Ziemeļkoreja paziņoja, ka ieviesusi zāles pret AIDS un Ebolu. Šogad tā nākusi klajā ar paziņojumu, ka radījusi alkoholu, pēc kura nav paģiru, pirmdien vēsta "The Guardian".

Portāls, atsaucoties uz rakstu Ziemeļkorejas portālā "DPRK's Pyongyang Times", informē, ka pēc ''Koryo'' žeņšeņa liķiera neesot paģiru.

Tāpat rakstā apgalvots, ka pārtikas fabrika "Taedonggang Foodstuff Factory" šo dzērienu uzlabojusi daudzus gadus. Piemēram, cukurs aizvietots ar dedzinātiem rīsiem, kas ne tikai novērš rūgtumu, bet arī paģiras.

""Koryo" liķieris izgatavots no sešus gadus noturēta žeņšeņa. Tas ir pazīstams ar īpašo pagatavošanas veidu un medicīnisko ietekmi. To augstu novērtējuši eksperti un liķieru cienītāji, jo tas neizraisa paģiras," rakstīts portālā "DPRK's Pyongyang Times".

Pagājušā gada augustā Ziemeļkorejas ziņu aģentūra vēstīja, ka Ziemeļkorejas Universitāte ("North Korea's Koryo Songgyungwan University) strādā pie augstas kvalitātes liķiera.

Šis žeņšeņa liķieris tiek saukts arī par "dzīvības eliksīru".

Portāls "The Guardian", atsaucoties uz Pasaules Veselības organizācijas (World Health Organization (WHO) ) ziņojumu, vēsta, ka viens Ziemeļkorejas iedzīvotājs gadā izdzer 12,1 litru alkohola, kas ir vairāk nekā citās Āzijas valstīs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!