Foto: AFP/Scanpix/LETA

Ziemeļkoreja izšāvusi divas īsa darbības rādiusa raķetes, atsaucoties uz Dienvidkorejas bruņoto spēku paziņojumu, raksta britu raidsabiedrība BBC.

Ziemeļkoreja šāda tipa raķetes izšauj jau otro reizi mazāk nekā nedēļas laikā - pirmā no tām bija aizvadītajā sestdienā. Raķešu izšaušana notikusi laikā, kad Dienvidkorejā ieradies ASV sūtnis, lai runātu par veidiem, kā veicināt ASV-Ziemeļkorejas denuklearizācijas sarunu atsākšanos, atzīmē medijs.

Aizvadīto mēnešu laikā iestrēgušas ASV-Ziemeļkorejas sarunas par Korejas pussalas atbruņošanu no kodolieročiem jeb denuklearizāciju. Februāra beigās ASV prezidents Donalds Tramps un Ziemeļkorejas līderis Kims Čenuns tikās Vjetnamas galvaspilsētā Hanojā. Tikšanās noslēdzās priekšlaicīgi un bez vienošanās.

Kopš Vjetnamas samita Ziemeļkorejas un ASV attiecībās nav novērojams progress. Ziemeļkoreja arī pieprasījusi ASV valsts sekretāra Maika Pompeo atsaukšanu no delegācijas, kas piedalās Vašingtonas-Phenjanas denuklearizācijas sarunās. Publiskajā telpā aprīlī nonākuši arī satelīta attēli, kas liecina ka Ziemeļkorejas galvenajā kodolobjektā konstatēta aktivitāte.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!