Phenjanas armija sestdien kārtējo reizi aicinājusi Dienvidkoreju neiesaistīties ASV ierosinātajā uz un no Ziemeļkorejas transportējamo ieroču plūsmas pārtveršanā, brīdinot, ka šāda rīcība tiks uzskatīta par karadarbību.
Iepriekš Ziemeļkoreja izraidījusi starptautiskos inspektorus un draudējusi atsākt sava kodolreaktora darbību, protestējot pret ANO izteikto Phenjanas raķetes palaišanas nosodījumu.

Seula savu ziemeļu kaimiņu jau saniknojusi apturot savu beznosacījumu pārtikas palīdzības programmu, un sagaidāms, ka Dienvidkoreja pievienosies arī [Kodolieroču] izplatīšanas drošības iniciatīvā (PSI), kas varētu Phenjanu pilnībā izslēgt no pasaules bruņojuma tirgus.

Ziemeļkorejas oficiālā ziņu aģentūra KCNA, citējot Tautas armijas ģenerālštāba pārstāvja teikto, norāda, ka Seulas pievienošanās PSI līdzināsies "atklātas konfrontācijas un kara pieteikšanai".

Phenjana paziņojusi, ka palielinās savas aizsardzības spējas, arī kodolatturēšanas potenciālu, jo neuzskata, ka to ierobežotu iepriekš starptautiskajās sarunās panāktā vienošanās.

Dienvidkorejai "nevajadzētu nekad aizmirst, ka Seula atrodas tikai 50 kilometrus no militārās demarkācijas līnijas," norāda ziemeļkorejiešu armija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!