Foto: AFP/Scanpix/LETA

Ziemeļkoreja kārtējo reizi kritizējusi ASV nostāju, ka sankcijām pret Phenjanu ir jāpaliek spēkā, raksta BBC.

Ziemeļkorejas ārlietu ministrija ir paziņojusi, ka valsts neīstenos denuklearizāciju, kamēr ASV sekos "novecojušam scenārijam". Tāpat ministrija kritizēja ASV sarunvedējus, sakot, ka tie darbojas pret prezidenta Donalda Trampa iecerēm.

12. jūnijā ASV prezidents un Ziemeļkorejas līderis Kims Čenuns tikās vēsturiskā samitā Singapūrā. Tikšanās noslēguma dokumentā vēstīts, ka Ziemeļkoreja apņemas īstenot pilnīgu Korejas pussalas denuklearizāciju, bet detaļas par to, kā šis process notiks nav minētas. Nesen publicētā ANO ziņojumā atklāts, ka Ziemeļkoreja joprojām turpina strādāt pie savas kodolprogrammas.

Vašingtona ir uzstājusi, ka ekonomiskajam un politiskajam spiedienam pret Ziemeļkoreju ir jāsaglabājas līdz brīdim, kad ir skaidrs, ka Phenjana vairs nerada kodoldraudus.

Šī nav pirmā reize, kad Ziemeļkoreja ir kritizējusi ASV pēc Singapūras samita. Pirms nedēļas, Ziemeļkorejas ārlietu ministrs ASV darbības nosauca par "uztraucošām", bet pagājušajā mēnesī Phenjana apsūdzēja ASV par "gangsterisku" taktiku izmantošanu abu valstu sarunu laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!