Foto: EPA/Scanpix/LETA

Ziemeļkorejas bruņotie spēki nošāvuši Dienvidkorejas zivsaimniecības amatpersonu, kas pazudusi no patruļkuģa un nonākusi Ziemeļkorejas ūdeņos, ceturtdien pavēstīja Dienvidkorejas Aizsardzības ministrija.

47 gadus vecais vīrietis bijis uz kuģa netālu no rietumu robežas Jonphjondo salas reģionā, teikts ministrijas paziņojumā. Veicot operatīvās informācijas analīzi, Dienvidkorejas armija konstatējusi, ka "Ziemeļkoreja šāvusi uz Dienvidkorejas pilsoni, kas atrasts ziemeļu jūrā, un kremējusi viņa līķi", teikts paziņojumā.

"Mēs nopietni brīdinām Ziemeļkoreju, ka uz to gulstas visa atbildība par šo incidentu," norādīja ministrija. Šobrīd nav skaidrs, kā vīrietis nokļuvis ūdenī. Iepriekš tika ziņots, ka viņa kurpes atrastas uz patruļkuģa, kas savukārt raisījis pieņēmumus, ka viņš mēģinājis bēgt uz Ziemeļkoreju.

Jūlijā ziemeļkorejietis, kas pirms trim gadiem bija atbēdzis uz Dienvidkoreju, pārlavījās pāri robežai atpakaļ Ziemeļkorejā. Pēc šī notikuma Ziemeļkorejas amatpersonas pierobežas pilsētā Kesonā izsludināja stingru karantīnas režīmu, bažījoties, ka līdz ar atbēgušo cilvēku var tikt ievazāts Covid-19 vīruss.

Ziemeļkorejas varasiestādes izdevušas rīkojumu nošaut robežpārkāpējus, lai nepieļautu vīrusa iekļūšanu valstī no Ķīnas, līdzās robežai izveidojot buferzonu, kur izvietoti specvienību karavīri, šomēnes paziņoja ASV Korejas spēku komandieris Roberts Eibramss.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!