Foto: EPA/LETA
Korejas Tautas Demokrātiskās Republikas (Ziemeļkorejas) un Ķīnas pierobežas pilsētā Sinijčžu pagājušajā piektdienā notikušas iedzīvotāju sadursmes ar karavīriem, ir bojāgājušie un ievainotie, ceturtdien informē portāls “Lenta.ru”.

Dienvidkorejas laikraksts "Chosun Ilbo",atsaucoties uz avotiem "ziemeļos" stihiskas demonstrācijas sākušās pēc tam, kad pilsētas tirgū policisti piekāvuši  vienu no pārdevējiem. Vēlāk protestētāji iesaistījušies sadursmēs ar karavīriem, kuri atsūtīti izklīdināt pūli.

Tiek ziņots, ka ir vairāki bojāgājušie un ievainotie.

Iedzīvotāju neapmierinātību izraisījis arī fakts, ka izpalikušas tradiconālās pārtikas produktu dāvanas, ko līdz šim saņēma katrā vadoņa Kima Čenira dzimšanas dienā 16. februārī.

Tieši svinību dēļ daudzviet valsts reģionos atslēgta elektrība, lai enerģijas pietiku galvaspilsētā Phenjanā paredzētajām svinībām. Arī  tas izraisījis protestus vairākās pilsētās

Totalitāras diktatūras  pārvaldītajā Ziemeļkorejā tautas neapmierinātības publiskas izpausme ir reta parādība un tiek nežēlīgi apspiestas. Informācija par  šiem incidentiem parasti pienāk ar novēlošanos un ir grūti pārbaudāma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!