Foto: AP/Scanpix/LETA

Dienvidkoreja ir publicējusi savu jaunāko aizsardzības nozares dokumentu, kurā tā raksturoja Ziemeļkoreju kā "ienaidnieku" un ziņo, ka Phenjana ir palielinājusi savus ieroču kategorijas plutonija krājumus par aptuveni 40 procentiem, raksta "Al Jazeera".

Ceturtdien publicētajā aizsardzības dokumentā sniegts ieskats Ziemeļkorejas pieaugošajos kodolieroču un raķešu krājumos, kā arī tās konvencionālajās militārajās spējās ar aplēsēm, ka Ziemeļkorejas armijā ir 1,28 miljoni aktīvā dienesta karavīru.

Saskaņā ar dokumentu Ziemeļkoreja ir turpinājusi pārstrādāt izlietoto kodoldegvielu no sava kodolreaktora, un tās rīcībā ir aptuveni 70 kilogrami ieročiem piemērota plutonija. Iepriekš lēsts, ka Phenjanas rīcībā bija 50 kilogrami plutonija.

Saskaņā ar Dienvidkorejas ziņu aģentūras "Yonhap" ziņoto, vienas atombumbas izgatavošanai ir nepieciešami aptuveni 6 kilogrami plutonija, un šīs vielas krājumu pieaugums ir saistīts ar operācijām valsts "galvenajā kodolkompleksā" Jonbjonā.

"Tā kā Ziemeļkoreja turpina radīt militārus draudus, neatsakoties no kodolieročiem, tās režīms un bruņotie spēki (..) ir mūsu ienaidnieki," teikts dokumentā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!