Foto: AFP/Scanpix/LETA

Ziemeļkorejas jaunākajā ieroču izmēģinājumā otrdien tika izšauta hiperskaņas raķete, un šis izmēģinājums bija veiksmīgs, trešdien ziņoja šīs valsts mediji.

Hiperskaņas planējošā raķete trāpīja izraudzītajam mērķim Japāņu jūras ūdeņos 1000 kilometru attālumā, un izmēģinājumam sekoja līdzi Ziemeļkorejas līderis Kims Čenuns, ziņoja Ziemeļkorejas oficiālā ziņu aģentūra "Korea Centra News Agency" (KCNA).

"Hiperskaņas planējošās raķetes pārākā manevrēšanas spēja tika vēl satriecošāk pārbaudīta ar galīgo izmēģinājuma šāvienu," teikts ziņojumā.

Ziemeļkorejā valdošās Strādnieku partijas oficiālā laikraksta "Rodon Sinmun" tīmekļa vietnē tika publicētas fotogrāfijas, kurās redzams, kā raķete tika palaista no sauszemes un to vēroja Kims un vīri militārās uniformās.

Dienvidkorejas armija otrdien atzina, ka šī raķete sasniegusi hiperskaņas ātrumu un bijis skaidri redzams "progress" salīdzinājumā ar pagājušonedēļ veikto veiksmīgo hiperskaņas raķetes izmēģinājumu.

ANO rezolūcijas aizliedz Ziemeļkorejai izmēģināt raķetes, kas var tikt aprīkotas ar kodolgalviņām. Hiperskaņas raķetes, kas piecreiz pārsniedz skaņas ātrumu un ir grūti pārtveramas ar pretraķešu aizsardzības sistēmām, varētu arī transportēt šādu kaujas galviņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!