Foto: AP/Scanpix
Ziemeļkoreja piedzīvo lielu ārzemju tūristu pieplūdumu, otrdien apgalvoja valsts mediji nedēļu pēc šīs valsts trešā kodolizmēģinājuma, kurš izraisījis starptautisku sašutumu.

Ārvalstu tūristu skaits Ziemeļkorejā ir stabili pieaudzis kopš 2000.gada, bet sevišķi liels kāpums bijis pēc 2009.gada, īpaši no Eiropas ieradušos tūristu skaita ziņā, vēstīja Korejas Centrālā ziņu aģentūra (KCNA).

"Tūrisma [uz Ziemeļkoreju] globālā popularitāte piedzīvo bumu," ziņoja KCNA, neminot šo tūristu skaitu.

"Vairums tūristu internetā un citos medijos ir pozitīvi ziņojuši par savu pieredzēto [Ziemeļkorejā] .. un ceļojumu maršrutu diapazons paplašinās," ziņoja KCNA.

KCNA apgalvoja, ka dažādi "spoži sociālistiski sasniegumi" Ziemeļkorejas līderu vadībā ir cēluši šīs valsts statusu un radījuši interesi par braucieniem uz šo valsti. Aģentūra neprecizēja, vai starp šiem sasniegumiem ir Ziemeļkorejas decembrī veiktais tāldarbības raķetes starts un 12.februārī izdarītais kodolizmēģinājums.

Ziemeļkorejas tieša aviosatiksme ar citām valstīm ir ļoti ierobežota. Uz Phenjanu vairums ceļotāju dodas caur Ķīnu. Ziemeļkorejas valsts aviokompānija "Air Koryo" veic reisus arī uz Čehiju, Krieviju, Malaiziju, Šveici, Taizemi un Ungāriju.

Ziemeļkoreja nav lēts tūrisma ceļojumu mērķis, jo šī valsts, kurai ir ļoti nepieciešama konvertējama valūta, nosaka augstas cenas visām tūristiem pieejamām precēm un pakalpojumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!