Foto: undefined

Ziemeļkoreja trešdien izšāvusi šāviņu, kas, visdrīzāk, bijusi ballistiskā raķete, atsaucoties uz Dienvidkorejas un Japānas teikto, raksta "Al Jazeera".

Japānas krasta apsardze pirmā informēja par šo notikumu. Tā sacīja, ka šāviņš varētu būt ballistiskā raķete, plašākas detaļas nesniedzot. "Kopš pagājušā gada Ziemeļkoreja ir atkārtoti izšāvusi raķetes, kas ir ļoti nožēlojami," žurnālistiem sacīja Japānas premjerministrs Fumio Kišida.

Japānas aizsardzības ministrs Nobuo Kiši paziņoja, ka raķete lidojusi aptuveni 500 kilometrus un tā piezemējusies ārpus Japānas ekskluzīvās ekonomiskās zonas. Dienvidkoreja vēstījusi, ka raķete izšauta austrumu virzienā un ka tā palaista no sauszemes platformas.

Raķetes izšaušana notiek dažas dienas pēc tam, kad Ziemeļkorejā noslēgta svarīga valdošās komunistu partijas sanāksme, kurā galvenā uzmanība tika pievērsta pandēmijas skartajai valsts ekonomikai, lai gan līderis Kims Čenuns solīja turpināt stiprināt arī valsts aizsardzību. Šī ir pirmā reize šogad, kad Ziemeļkoreja izšāvusi raķeti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!