Foto: AFP/Scanpix

Ziemeļkoreja paziņojusi Starptautiskajai jūrniecības organizācijai, ka plāno palaist raķeti, lai nogādātu izplatījumā satelītu, ziņu aģentūrai "Reuters" otrdien pavēstīja Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) pārstāvis.

Zemes novērošanas satelītu Ziemeķoreja plāno palaist laika posmā no 8. līdz 25. februārim, vēstulē ziņu aģentūrai apgalvojis ANO pārstāvis.

Satelītu ziemeļkorejieši nodēvējuši par 'Kwangmyongsong', informē "Reuters".

"Reuters" ziņo, ka jau 2012. gadā Ziemeļkoreja palaidusi raķeti, kas nogādājusi izplatījumā satelītu. Ziemeļkoreja toreiz atzinusi, ka tas bijis "komunikāciju satelīts".

Jau vēstīts, ka Ziemeļkoreja 6. janvārī nāca klajā ar paziņojumu par veiksmīgi veikto pazemes ūdeņraža bumbas izmēģinājumu. Šis paziņojums pasaulē uzņemts gan ar nosodījumu, gan skepsi.

Pirmās aizdomas, ka Ziemeļkorejā noticis kodolizmēģinājums, radās pēc zemestrīces reģistrēšanas netālu no ziemeļkorejiešu kodolizmēģinājumu poligona. Pēc dažām stundām Ziemeļkorejas valsts televīzija paziņoja, ka 6. decembrī 10 no rīta veiksmīgi ir noticis valsts pirmais ūdeņraža bumbas izmēģinājums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!