Foto: AFP/Scanpix/LETA

Ziemeļkorejas līderis Kims Čenuns pārraudzījis divu tāla darbības rādiusa stratēģisko spārnoto raķešu palaišanu, ceturtdien ziņo totalitārās valsts mediji, nodēvējot to par izmēģinājumu, kas veikts, lai apstiprinātu militārajās vienībās izvietoto, ar kodolieročiem aprīkojamo raķešu uzticamību un darbību, raksta "Reuters".

Raķešu testi tika veikti trešdien, un to mērķis bija "uzlabot kaujas efektivitāti un jaudu" Korejas Tautas armijā "taktisko kodolieroču operācijai" izvietotajām spārnotajām raķetēm, paziņoja valsts medijs KCNA.

Uzsverot, ka izmēģinājums bija vēl viens skaidrs brīdinājums tās "ienaidniekiem", Kims Čenuns sacīja, ka valstij "jāturpina paplašināt kodolstratēģisko bruņoto spēku darbības sfēra, lai jebkurā laikā apņēmīgi nodrošinātu atturēšanu no jebkādas būtiskas militāras krīzes un kara krīzes".

ASV Valsts departamenta pārstāvis atteicās komentēt izmēģinājumus un sacīja, ka Vašingtona joprojām koncentrējas uz ciešu koordināciju ar saviem sabiedrotajiem un partneriem, lai novērstu Ziemeļkorejas radītos draudus.

Dienvidkorejas armija paziņoja, ka ir novērojusi testus un turpina datu analīzi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!