Foto: AFP/Scanpix

Ziemeļkoreja un Dienvidkoreja pirmdien raidījusi artilērijas šāviņus viena otras teritoriālajos ūdeņos pār rietumu jūras robežai, vēsta raidsabiedrība BBC.

Ziemeļkoreja pirmdien no rīta ar faksa starpniecību informēja Dienvidkoreju, ka rīkos šaušanas mācības septiņās pierobežas vietās. Dienvidkoreja brīdināja, ka nekavējoties atbildēs, ja kāds šāviņš ielidos tās teritorijā.

"Daži Ziemeļkorejas raidītie šāviņi nokrita mūsu teritorijā un mūsu puse atbildēja ar uguni," Dienvidkorejas armijas pārstāvis atklāja aģentūrai AFP. "Pašlaik abas puses šauj ūdenī," viņš piebilda.

Dienvidkorejas teritoriālajos ūdeņos iekrituši "vairāki" Ziemeļkorejas izšautie šāviņi, vēsta Dienvidkorejas ziņu aģentūra "Yonhap". Dienvidi uz to atbildējušu izšaujot "desmitiem artilērijas lādiņu".

Drošības apsvērumu dēļ patversmēs nogādāti Dienvidkorejas pierobežas salas Pennjondo iedzīvotāji.

Šajā Korejas pussalas rietumu piekrastes daļā gar abu valstu strīdīgo jūras robežu incidenti ir notikuši jau iepriekš. 2010. gadā četri cilvēki gāja bojā, kad Ziemeļkorejas artilērija apšaudīja Dienvidkorejas Jonpjonas salu.

Pirms tam tajā pašā gadā šajā reģionā Ziemeļkoreja torpedēja un nogremdēja Dienvidkorejas karakuģi "Cheonan". No 104 uz klāja esošajiem cilvēkiem 46 gāja bojā.

Ziemeļkoreja un Dienvidkoreja formāli atrodas kara stāvoklī, jo 1950. - 1953. gada militārais konflikts beidzās ar pamieru, nevis pilnvērtīgu miera līgumu.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!