Foto: EPA/Scanpix/LETA

Ziemeļkoreja uzspridzinājusi tās pierobežas pilsētā Kesonā ar Dienvidkoreju esošo kopīgās sadarbības biroja ēku, atsaucoties uz dienvidkorejiešiem, vēsta BBC.

Tikai 2018. gada rudenī atklātā ēka uzspridzināta īsi pēc tam, kad Ziemeļkoreja atjaunoja militāro draudu retoriku, solot bruņot atbruņotos kopējās robežas posmus. Ēka tika atklāta kā vieta, kur abu pušu pārstāvjiem tikties un veidot sadarbības projektus, bet Covid-19 pandēmijas dēļ netika izmantota kopš šī gada janvāra.

Spriedze abu Koreju starpā aug jau vairākas nedēļas, ko īpaši nokaitējušas vairākas ziemeļkorejiešu pārbēdzēju grupu aktivitātes, no Dienvidkorejas ar balonu un pēdējā laikā arī dronu palīdzību sūtot propagandas materiālus pār robežu. Ziemeļkoreja pastiprināja propagandas aktivitāšu nosodījumu, taču tās netika pārtrauktas.

Foto: EPA/Scanpix/LETA

Tieši pirms nedēļas, Ziemeļkoreja paziņoja, ka pārtrauc uzturēt sakarus ar dienvidu kaimiņu. Jau nedēļas nogalē Ziemeļkorejas līdera Kima Čenuna māsa Kima Jočena draudēja nojaukt sadarbības biroja kompleksu.

Savukārt Dienvidkorejas Apvienošanas ministrija otrdien apstiprināja, ka pulksten 14:49 pēc vietējā laika (8:49 pēc Latvijas laika) fiksēta eksplozija.

Foto: EPA/Scanpix/LETA
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!