Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Ziemeļkorejas varas augstākā ešelona pārstāvji paziņojuši, ka apsvērs iespēju atsākt "visus uz laiku apturētos" kodolieroču un starpkontinentālo ballistisko raķešu izmēģinājumus, cenšoties pastiprināt valsts armijas kapacitātes pret "naidīgajām" ASV, atsaucoties uz totalitārās valsts kontrolēto mediju ziņoto, raksta "Al Jazeera".

Ziemeļkorejas laikraksts "Rodong Sinmun" citēja politbiroja locekļu teikto, ka viņi vēlas "izskatīt jautājumu par visu uz laiku apturēto darbību atsākšanu", acīmredzami atsaucoties uz pašu noteikto moratoriju kodolieroču un starpkontinentālo ballistisko raķešu izmēģinājumiem, kas sākās 2017. gadā.

Pēdējos mēnešos Phenjana ir pastiprinājusi savu retoriku pret ASV prezidenta Džo Baidena administrāciju, vienlaikus veicot arī virkni ballistisko raķešu izmēģinājumu, tostarp testējot to, ko tā raksturojusi kā jaunu hiperskaņas raķeti. Trešdienas sanāksme notika pēc vismaz četriem šomēnes veiktiem raķešu izmēģinājumiem, kas noveda pie jaunām sankcijām no ASV.

Pēdējo reizi Ziemeļkoreja kodolizmēģinājumu veica 2017. gada septembrī, un tās pēdējais starpkontinentālās ballistiskās raķetes tests notika divus mēnešus pēc tam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!