Foto: AP/Scanpix/LETA

Ziemeļkoreja ir paziņojusi par pirmo ar Covid-19 saistīto nāves gadījumu valstī, raksta "The Guardian".

Totalitārā valsts par sasirgušā cilvēka nāvi vēstījusi dienu pēc tam, kad Phenjana atzina, ka Ziemeļkorejā noticis Covid-19 uzliesmojums. Valsts kontrolētā ziņu aģentūra KCNA paziņoja, ka miruši seši cilvēki, piebilstot, ka vienam no viņiem bijis pozitīvs Covid-19 tests.

Tāpat KCNA ziņoja, ka 187 800 cilvēku tiek "izolēti un ārstēti" pēc tam, kad kopš aprīļa beigām valstī izplatījās neidentificētas izcelsmes drudzis. Apmēram 350 000 cilvēku bijušas drudža pazīmes, paziņoja KCNA, piebilstot, ka līdz šim ir ārstēti 162 200 no viņiem. Ziņu aģentūra neprecizēja, cik daudziem ir bijis pozitīvs Covid-19 tests.

Ziemeļkoreja slēdza savas robežas 2020. gada janvārī, un bija viena no retajām valstīm, kas neziņoja par Covid-19 uzliesmojumu, lai gan analītiķi jau sen ir pauduši šaubas par Phenjanas sniegtajiem oficiālajiem skaitļiem, ņemot vērā faktu, ka valstij ir robeža ar Ķīnu.

Eksperti uzskata, ka no valsts 26 miljoniem cilvēku vakcinēts pret Covid-19 varētu būt vien retais. Pieaug bažas, ka plašs slimības uzliesmojums ātri pārslogos valsts vājo veselības aprūpes sistēmu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!