Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Ziemeļkorejas līderis Kims Čenuns paziņojis, ka viņa valstij jāgatavojas gan dialogam, gan konfrontācijai ar ASV, ziņo britu raidsabiedrība BBC.

Kims sacīja, ka viņiem ir "īpaši jāgatavojas pilnīgai konfrontācijai, lai aizsargātu mūsu valsts cieņu un neatkarīgas attīstības intereses", kā arī, lai garantētu mierīgu vidi un Ziemeļkorejas drošību, vēstījis totalitārās valsts kontrolētais medijs KCNA.

Ziemeļkorejas līderis arī piebilda, ka Phenjana "asi un ātri" reaģētu uz jebkādām norisēm un "koncentrētu spēkus, lai stabili kontrolētu situāciju Korejas pussalā".

Šie komentāri no Ziemeļkorejas līdera puses izskan neilgi pēc tam, kad viņš paziņoja par "saspringtu" pārtikas situāciju valstī.

Kima attiecības ar ASV prezidenta Džo Baidena administrāciju līdz šim bijušas visai sarežģītas. Priekšvēlēšanu kampaņas laikā Baidens nosauca Kimu par bandītu, savukārt Phenjana neilgi pirms 46. ASV prezidenta inaugurācijas sarīkoja plašu militāro parādi, kuras ietvaros demonstrēja jaunu raķeti.

Aprīlī Baidens raksturoja Ziemeļkoreju kā "nopietnu draudu" globālajai drošībai, izraisot Ziemeļkorejas dusmīgu atbildi. Phenjana apgalvoja, ka paziņojums atspoguļo Baidena nodomu "turpināt īstenot naidīgo politiku" attiecībā pret Ziemeļkoreju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!