Foto: Reuters/Scanpix

Bezpilota lidaparāts, kas visticamāk pieder Ziemeļkorejai, Dienvidkorejā fotografējis ASV pretraķešu aizsardzības sistēmas bateriju pirms avarējis, otrdien paziņojusi Dienvidkorejas armija.

Bezpilota lidaparāts, kas aprīkots ar fotokameru, tika atrasts pagājušajā nedēļā mežā netālu no robežas ar Ziemeļkoreju. Tas pēc izmēra un formas bija līdzīgs Ziemeļkorejas bezpilota lidaparātam, kas 2014. gadā tika atrasts uz salas netālu no robežas.

"Mēs apstiprinājām, ka tas uzņēma aptuveni desmit fotogrāfijas" ar ASV pretraķešu aizsardzības sistēmu THAAD (Terminal High Altitude Area Defence), paziņoja Dienvidkorejas Aizsardzības ministrija.

Kāda ministrijas amatpersona apliecināja, ka, viņuprāt, bezpilota lidaparāts pieder Ziemeļkorejai.

THAAD izvietota aptuveni 250 kilometrus no Dienvidkorejas robežas ar Ziemeļkoreju.

Kāda militārpersona aģentūrai "Reuters" norādīja, ka armija izdomās veidu, kā tikt galā ar Ziemeļkorejas bezpilota lidaparātiem.

Zināms, ka Ziemeļkorejas bezpilota lidaparāti vairākas reizes pārlidojuši Dienvidkoreju.

Spriežot pēc ANO rīcībā esošās informācijas, Ziemeļkorejai ir aptuveni 300 dažādu veidu bezpilota lidaparātu, tostarp izlūkošanas un kaujas lidmašīnas.

Dienvidkorejā atrastie Ziemeļkorejas bezpilota lidaparāti, visticamāk, ir ražoti Ķīnā, izmantojot Ķīnā, Čehijā, Japānā un ASV ražotas daļas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!