Foto: EPA/Scanpix/LETA

Ziemeļkorejas Covid-19 uzliesmojums esot sācies, valsts iedzīvotājiem pieskaroties "svešiem priekšmetiem", kas bija nokrituši netālu no robežas ar Dienvidkoreju, apgalvoja valsts mediji Phenjanā.

Ziemeļkorejas iedzīvotāji tika aicināti uzmanīties no objektiem, kas varētu būt nonākuši totalitārās valsts teritorijā no Dienvidkorejas.

Aktīvisti no Dienvidkorejas jau vairākus gadus ir mēģinājuši pāri robežai uz Ziemeļkoreju sūtīt dažādus informatīvos materiālus, kā arī humāno palīdzību. Seula, reaģējot uz šiem Ziemeļkorejas apgalvojumiem, norādījusi, ka nav nekādas iespējas, ka šo dienvidkorejiešu aktīvistu veikto darbību dēļ tās kaimiņvalstī sācies Covid-19 uzliesmojums.

Kā ziņo Ziemeļkorejas valsts mediji, oficiālā izmeklēšanā atklāti divi cilvēki, kuri inficējušies ar Covid-19 slimības uzliesmojuma sākumā pēc saskarsmes ar neidentificētiem materiāliem netālu no Dienvidkorejas robežas.

Izmeklēšanas rezultātā cilvēkiem valstī dots norādījums "vērīgi izturēties pret svešiem priekšmetiem, ko pārnēsājis vējš un citas klimata parādības, un gaisa baloniem teritorijās gar demarkācijas līniju un robežām".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!