Foto: Reuters/Scanpix/LETA

ASV prezidents Donalds Tramps paziņojis, ka Ziemeļkorejas denuklearizācijai nav laika limita un ka šo procesu nav nepieciešams sasteigt, ziņo BBC.

Vēl nesen Tramps izteicās, ka Ziemeļkorejas atbruņošanās no kodolieročiem sāksies "ļoti ātri", tomēr šķiet, ka prezidenta pozīcija šajā jautājumā ir izmainījusies.

12. jūnijā Tramps tikās ar Ziemeļkorejas līderi Kimu Čenunu. Samita beigās abi līderi parakstīja kopīgu dokumentu, kura ietvaros Ziemeļkorejas pauž apņemšanos pilnībā atbruņoties no kodolieročiem, lai gan konkrētas detaļas par to, kā šis process notiks, netika izpaustas.

"Mums nav laika limita," norādīja Tramps, "sarunas turpinās un tās aizrit ļoti, ļoti labi." Tāpat Donalds Tramps paziņoja, ka sankcijas pret Ziemeļkoreju paliks spēkā un atzīmēja, ka jau deviņus mēnešus Ziemeļkoreja nav veikusi raķešu izmēģinājumus.

Tramps izteicās, ka Ziemeļkorejas jautājumu viņš ir apspriedis arī ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu, kad abi līderi tikās pirmdien, Somijas galvaspilsētā Helsinkos, raksta BBC.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!