Foto: AFP/Scanpix/LETA

Ziemeļkorejas hakeri atbildīgi par 100 miljonu dolāru vērtu digitālo līdzekļu zādzību no ASV kripto firmas pagājušajā gadā, atsaucoties uz ASV likumsargiem, ziņo medijs "Al Jazeera".

Pagājušajā jūnijā Ziemeļkorejas hakeru grupas "Lazarus Group" un "APT38" veica kiberuzbrukumu pret kripto firmu "Harmony", pirmdienas paziņojumā vēstīja ASV Federālais izmeklēšanas birojs (FIB).

Šī mēneša sākumā Ziemeļkorejas kiberaktīvisti izmantoja privātuma protokolu "Railgun", lai atmazgātu vairāk nekā 60 miljonus dolāru vērtu tehnoloģiju "Ethereum" zādzību. Daļu no šīs programmatūras nosūtīja vairākiem virtuālo aktīvu pakalpojumu sniedzējiem un pārveidoja bitkoinos.

Jūnijā uzņēmums "Harmony" paziņoja par digitālās naudas zādzību 100 miljonu dolāru vērtībā. Zādzība notikusi no "Horizon" tilta, kas ir pāreja, ko izmanto, lai pārvietotu kripto starp dažādiem interneta tīliem.

"Federālās izmeklēšanas birojs turpinās atklāt un apkarot Korejas Tautas Demokrātiskās Republikas (DPRK) aizliegtās aktivitātes, ieskaitot kriptonoziegumus un virtuālās naudas zādzības, lai palielinātu valsts režīma ienākumus," komentēja FIB.

Ziemeļkoreja iepriekš noliegusi savu saistību ar jebkāda veida uzbrukumiem un apsūdzējusi ASV baumu izplatīšanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!