Foto: AFP/Scanpix/LETA

Ziemeļkorejas hakeru grupējums "Kimsuky" uzbrūk Krievijas aizsardzības nozares ražotājiem, atsaucoties uz kiberdrošības kompānijas datiem, ziņo portāls "Kommersant".

Pavasarī hakeri centušies iegūt konfidenciālus datus par aerotehniskajiem un aizsardzības uzņēmumiem. Šim nolūkam izsūtītas krāpnieciskas vēstules par Covid-19 un informāciju par vakancēm, tas darīts arī sociālajos tīklos.

Aprīlī "Kimsuky" uzbrucis Krievijas valsts korporācijai "Rostex", taču uzbrukums bijis nekvalitatīvi sagatavots un draudus nav radījis. Speciālisti gan piebilst, ka tā hakeri varēja gatavoties daudz nopietnākiem uzbrukumiem.

Ziemeļkorejas hakeru grupējums uzbrucis ne tikai Krievijas kompānijām, bet arī uzņēmumiem Ukrainā, Slovākijā, Turcijā un Dienvidkorejā.

Līdz šim vērienīgākie zināmie "Kimsuky" uzbrukumi bija 2014. gadā, kad hakeri uzlauza Dienvidkorejas atomreaktoru operatora tīklu, nozaga konfidenciālus dokumentus un publicēja tos tviterī.

No 2018. līdz 2019. gadam hakeri uzbruka ASV institūtiem, kas nodarbojas ar kodolatbruņošanās jautājumiem un kriptovalūtas kompānijām. Pavasarī "Kimsuky" uzbruka ANO Drošības padomes darbinieku "Gmail" kontiem, atgādina "Kommersant".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!