Foto: Reuters/Scanpix
Ziemeļkorejas jaunais līderis Kims Čenuns ir oficiāli iecelts par valsts bruņoto spēku augstāko virspavēlnieku, sestdien vēstīja Ziemeļkorejas valsts ziņu aģentūra.

Valdošās Korejas Strādnieku partijas politbirojs piektdien "pasludināja, ka dārgais biedrs Kims Čonuns, Korejas Strādnieku partijas Centrālās militārās komisijas priekšsēdētāja vietnieks, ir kļuvis par Korejas Tautas armijas augstāko virspavēlnieku" atbilstoši viņa tēva Kima Čenira 8.oktobrī paustajai gribai, ziņoja Korejas Centrālā ziņu aģentūra (KCNA).

Kims Čenirs nomira 17.decembrī 69 gadu vecumā, un tūlīt pēc tam viņa jaunākais dēls un amata mantinieks Kims Čenuns tika pasludināts par "dižo pēcteci" un viņš pakāpeniski pārņem sava tēva amatus, tostarp ir kļuvis arī par Korejas Strādnieku partijas Centrālās komitejas vadītāju.

Ziemeļkorejā pastāv spēcīgs režīma dibinātāja Kima Irsena un viņa dēla Kima Čenira personības kults, un tagad ir uzsākta arī jaunā valsts vadītāja Kima Čenuna personības kulta veidošana.

Par Kimu Čenunu nav pieejams daudz biogrāfiskas informācijas. Zināms, ka viņš ir aptuveni 28 gadus vecs. Kims Čenuns 2010.gada septembrī tika izraudzīts par nākamo valsts vadītāju, lai gan viņam bija mazs atbalsts armijā un nav nekādas militāras pieredzes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!