Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Saskaņā ar jauno Stratēģisko un starptautisko pētījumu centra (CSIS) veikto analīzi Ziemeļkoreja ir pabeigusi atjaunošanas darbus savā Pungairi kodolizmēģinājumu objektā un, šķiet, paplašina būvniecības aktivitātes poligona otrajā tunelī.

Vašingtonā bāzētā domnīca, uz kuru atsaucas "Al Jazeera", norāda, ka satelītattēli, kas iegūti no 14. jūnija, uzrādīja "nelielas jaunas aktivitātes" tunelī numur 3 ", sakot, ka pēdējo četru mēnešu laikā veiktie atjaunošanas un būvniecības darbi esot pabeigti, un tunelis tagad ir gatavs Ziemeļkorejas septītajam kodolizmēģinājumam, par kuru spekulēts pēdējo nedēļu laikā.

CSIS piebilda, ka 4. tunelī notiek "jaunas būvniecības darbības", kas "liek domāt par centieniem to atkārtoti izmantot potenciāliem testiem nākotnē".

Šis kodolizmēģinājumu poligons Ziemeļkorejā tika izmantots vairāk nekā 10 gadus. Phenjana līdz šim veikusi sešus kodolizmēģinājumus, no kuriem pēdējais notika 2017.gadā. Aizvadīto nedēļu laikā pieaugušas bažas, ka Kima Čenuna režīma vadītā valsts gatavojas veikt septīto kodolizmēģinājumu. ASV aicinājušas Ziemeļkoreju to nedarīt, pretējā gadījumā solot "ātru un spēcīgu" atbildi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!