Ziemeļkorejas galvenais pārstāvis kodolprogrammu jautājumos Kims Kjegvans ceturtdien ir devies atpakaļ uz savu dzimteni pēc sešu pušu sarunu pārtraukšanas par Phenjanas kodolprogrammām, raksta "Associated Press".
Kims atteicās piedalīties šīs nedēļas sarunās par veidiem, kā piespiest Ziemeļkoreju atteikties no kodolprogrammām apmaiņā pret palīdzību, jo ASV nebija pildījusi savu solījumu pēc iesaldēto līdzekļu atbrīvošanas tos pārskaitīt uz Ziemeļkorejas izveidotu kontu Ķīnas bankā.

Iespējams, Ķīnas banka bija atteikusies pieņemt šo naudu, kas radījusi tik daudz nesaskaņu. Dienvidkorejas mediji izteikuši aizdomas, ka amatpersonas nespēj apstiprināt 50 Ziemeļkorejas kontu īpašniekus, jo konti galvenokārt izveidoti uz Ziemeļkorejas kompānijas "Zokwang Trading Co." vadītāju vārdiem. ASV amatpersonas jau iepriekš ir turējušas šo uzņēmumu aizdomās par naudas atmazgāšanu.

Ierodoties Pekinas lidostā, Kims bija pamājis reportieriem, tomēr bija atteicies sniegt jebkādus komentārus par savas aizbraukšanas iemesliem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!