Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Ziemeļkorejas līdera Kima Čenuna māsa Kima Jočena, kura uzskatīta par vienu no ietekmīgākajām personām totalitārās valsts politiskajā iekārtā, noraidījusi cerības, ka Phenjana varētu iesaistīties sarunās ar ASV, ziņo "The Guardian".

Jočena brīdināja Vašingtonu, ka to sagaida vilšanās, ja tā domā, ka varēs iesaistīt Ziemeļkoreju sarunās. Viņa piebilda, ka jebkādas ASV cerības uz sarunu atsākšanu ir "nepareizas".

Viņa izteica šos komentārus dienu pēc tam, kad ASV īpašais sūtnis Ziemeļkorejas jautājumos, Sungs Kims, teica, ka Vašingtona ir piedāvājusi sarunas ar Phenjanu "jebkur, jebkurā laikā un bez priekšnoteikumiem".

Sungs Kims, kurš ieradies piecu dienu garā vizītē Dienvidkorejas galvaspilsētā Seulā, pirmdien sacīja, ka cer drīz redzēt pozitīvu Phenjanas reakciju, taču piebilda, ka ASV ieviestās sankcijas pret Ziemeļkoreju paliks spēkā.

Pēc nesen veiktā Ziemeļkorejas politikas pārskata ASV paziņoja, ka meklēs "kalibrētus un praktiskus" veidus, kā panākt Kima Čenuna vadīto režīmu atteikties no kodolieročiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!