Foto: AP/Scanpix

Ziemeļkorejas diktators Kims Čenuns, kurš vairāk nekā mēnesi nav parādījies sabiedrībā, militāro mācību laikā traumējis kājas cīpslu un tāpēc tagad atpūšanas, taču stingri kontrolē valsti, paziņojis avots Ziemeļkorejas valdībā.

Pēc viņa teiktā, traumu Kims guvis militāro mācību laikā augusta beigās-septembra sākumā. "Viņš pavēlēja ģenerāļiem piedalīties mācībās un piedalījās arī pats. Viņi rāpoja, skrēja, ripinājās un Kims Čenuns traumēja kājas cīpslu," sacīja avots.

Kims traumējis potīti un celi un traumas iemesls bijis viņa pārmērīgais svars. "Sākumā viņš tikai piekliboja, taču tad viņa stāvoklis pasliktinājās," sacīja avots, piebilstot, ka veselības atgūšanai būs nepieciešamas aptuveni 100 dienas.

Kims sabiedrībā nav parādījies kopš septembra sākuma, raisot minējumus par viņa veselības problēmām. Tiek mēļots, ka Kimam, kurš ir kārs uz sieru un citiem trekniem ēdieniem, varētu būt podagra.

Pēdējās reizēs, kad Kims bijis redzams sabiedrībā, viņš kliboja. Ziemeļkorejas mediji rakstīja par līdera "fizisko diskomfortu", kas gan viņa vadības spējas neietekmējot.

Dienvidkorejas aizsardzības ministrs Hans Minku šonedēļ, atsaucoties uz izlūkdienesta avotiem, parlamentam sacīja, ka Kims šobrīd uz ziemeļiem no Phenjanas atgūstas no kādas "slimības, kas netiek atklāta".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!