Foto: Reuters/Scanpix

Ja ASV turpinās provocēt Phenjanu, tad varētu izcelties "lielais karš", kurā atkal tiktu apvienotas Ziemeļkoreja un Dienvidkoreja, vēstīts Ziemeļkorejas laikrakstā "Rodong Sinmun".

"ASV ir sajukusi prātā. Tā ar stratēģiskajiem bumbvedējiem un aviobāzes kuģiem mēģina iebiedēt Ziemeļkoreju. Armija un Ziemeļkorejas cilvēki nekad netiks iebiedēti ar blefu," "Rodong Sinmun" rakstīto citē aģentūra RIA.

"Dienas, kad ASV varēja iebiedēt Ziemeļkoreju ar kodolieročiem ir pagājušas. ASV cenšas ieņemt Ziemeļkoreju ar Dienvidkorejas un Japānas palīdzību, apzināti provocējot. Pašlaik situācija Korejas pussalā ir uz "lielā kara" robežas," teikts publikācijā.

Ziemeļkoreja uz naidīgām provokācijām atbildēs ar prettriecieniem un dārgu karu, kas veicinās tautas atkalapvienošanos, vēstīts medijā.

Jau vēstīts, ka Ziemeļkoreja atkal veica ballistiskās raķetes izmēģinājumu, ko ANO Drošības padome stingri nosodīja. Vēl iepriekš februārī Ziemeļkoreja, kas regulāri draud iznīcināt ASV, paziņoja, ka veiksmīgi izmēģinājusi jauna tipa ballistisko raķeti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!