Foto: AFP/Scanpix

Ziemeļkorejas raķetes var sasniegt arī Eiropas valstis, tāpēc Phenjanas draudiem nepieciešama atbilde, uzskata NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs, kurš citēts portālā "the-japan-news.com".

Stoltenbergs devies vizītē uz Japānu, kur viņš mēģinās stiprināt Japānas un NATO sadarbību, lai mazinātu Ziemeļkorejas radītos draudus. Spriedze Korejas pussalā ir ievērojami pieaugusi pēdējos mēnešos. Saspringuma un abpusējas nedraudzīgas vārdu apmaiņas starp Phenjanu un ASV iemesls ir Ziemeļkorejas kodolieroču un ballistisko raķešu programma

Stoltenbergs norādīja, ja Ziemeļkorejas raķetes var sasniegt ASV, tad tās var sasniegt arī Eiropu.

"Ziemeļkorejas raķetes var sasniegt arī Eiropu, NATO valstis ir briesmās," aģentūra "Jiji Press" citē Stoltenberga teikto. "NATO aizstāvēs savas dalībvalstis no ballistiskajām raķetēm, izmantojot atbilstošus preventīvos līdzekļus. NATO ir iespējas un apņēmība dot prettriecienu."

Tomēr NATO ģenerālsekretārs uzsvēra, ka NATO un sabiedrotie nevēlas karu, jo tas būtu posts.

Phenjana septembrī apgalvoja, ka ir veiksmīgi izmēģinājusi ūdeņraža bumbu, kas piemērota uzmontēšanai uz ballistiskajām raķetēm. ASV prezidents Donalds Tramps septembrī ANO uzrunas laikā draudēja iznīcināt Ziemeļkoreju, ja tā apdraudēs ASV vai sabiedrotos. Ziemeļkoreja septembrī un augustā arī palaida ballistiskās raķetes pāri Japānai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!