Foto: AFP/Scanpix/LETA

Aizvadītajā nedēļas nogalē Ziemeļkorejas ārlietu ministrija paziņoja, ka Phenjana varētu atjaunot kodolarsenāla stiprināšanas politiku, ja ASV neatcels sankcijas. ASV valsts sekretārs Maiks Pompeo Phenjanas paziņojumu nodēvēja par "retoriku" un izteicās, ka tā viņu nesatrauc, raksta "Politico".

"Es neesmu satraukts par retoriku," norādīja Pompeo, ".. mēs zinām, ar ko mēs vedam sarunas. Mēs zinām kādas ir viņu pozīcijas. Un prezidents Tramps ir skaidri paudis savu pozīciju: nekādi ekonomiskie atvieglojumi, kamēr mēs neesam sasnieguši savu galveno mērķi."

Pompeo šonedēļ Ņujorkā paredzēta tikšanās ar Ziemeļkorejas pārstāvjiem, kurā turpināsies vasarā iesāktās denuklearizācija diskusijas, vēsta "Politico".

ASV valsts sekretārs arī uzsvēra, ka attiecībās ar Ziemeļkoreju kopš jūnija jau panākts ievērojams progress: "Nav bijuši raķešu izmēģinājumi. Nav bijuši kodolizmēģinājumi. Ir atgrieztas [Korejas karā kritušo] ASV karavīru mirstīgās atliekas. Tie visi ir labi soļi."

"Mēs turpinām sarunas ar ziemeļkorejiešiem, lai sasniegtu to, ko vēlas prezidents Tramps: Korejas pussalas pilnīga denuklearizācija, kuru apstiprina ASV, un pēc tam gaišāka nākotne Ziemeļkorejas tautai," izteicās Pompeo.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!