Foto: AFP/Scanpix

Ziemeļkorejas līderis Kims Čenuns, turpinot sava vectēva aizsākto tradīciju, dienu pirms savas dzimšanas dienas visiem valsts bērniem izsūtīs pa kilogramam saldumu, atsaucoties uz vietējo mediju ziņām, pirmdien vēsta aģentūra AFP.

Čenuns dzimšanas dienu svin 8.janvārī, taču ārvalstu mediji norāda, ka precīzi nav zināms viņa dzimšanas gads. Tiek lēsts, ka tas varētu būt 1982., 1983. vai 1984.gads. Mediji norāda, ka vadoņa dzimšanas diena ir valsts svētki.

Ziemeļkorejas līderis mobilizējis vairākas lidmašīnas, kuras bērniem vecumā līdz 10 gadiem izsūtīs saldumus, katram vienu kilogramu, vēstījusi Ziemeļkorejas Centrālā raidstacija. Radio vēstījis, ka ciemi "eksplodējušie no priekiem", saņemot dāvanas dienu pirms vadoņa dzimšanas dienas.

Šādu bērnu apdāvināšanu 1980.gadā sācis Čenuna vectēvs, tā laika valsts vadītājs Kims Irsens, šo tradīciju turpināja arī Kims Čenirs, kurš 1994.gadā sāka valdīt Ziemeļkorejā. 2011.gadā Čenirs nomira un viņa vietā stājās Čenuns.

Citu valstu mediji šādu apdāvināšanu nodēvējuši par centieniem radīt pozitīvu vadoņa tēlu un veicināt viņa kulta statusu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!