Foto: AFP/Scanpix
29 Ķīnas zvejniekus gūstā saņēmuši bruņoti Ziemeļkorejiešu pirāti, pieprasot 190 tūkstošu dolāru (104 tūkstoši latu) lielu atlīdzību, vēsta aģentūra "Itar-Tass", atsaucoties uz Ķīnas mediju ziņoto.

Ziemeļkorejas kuteris sagūstījis trīs Ķīniešu zvejas kuģus ar 29 apkalpes locekļiem, ceturtdien vēstījuši Ķīnas mediji. Kuģi aizturēti astotajā maijā Ķīnas teritoriālajos ūdeņos Dzeltenajā jūrā un aizvesti uz Ziemeļkorejas ūdeņiem, informējuši Ķīnas kuģu īpašnieki.

Sākotnēji ziemeļkorejieši aizturējuši četrus kuģus, bet vienam no tiem izdevies aizbēgt. Par kuģa apkalpes locekļu atbrīvošanu pieprasīta 190,5 tūkstošu dolāru liela atlīdzība, draudot nogalināt ķīlniekus, bet kuģus pārdot.

Nav zināms, kas ir pirāti, bet kuģu īpašnieki vietējiem medijiem pastāstījuši, ka uzbrucēji bijuši ģērbti armijas uniformās un bruņoti. Starp pirātiem esot arī ķīnieši, pavēstīja viena aizturētā kuģa īpašnieks.

Ķīnas Ārlietu ministrija ir apstiprinājusi kuģu nolaupīšanas faktu. Pekina uzturot kontaktus ar Phenjanu, lai atrisinātu situāciju un garantētu savu pilsoņu drošību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!