Afganistānas opozīcijas Ziemeļu alianses augsta ranga pārstāvis ceturtdien paziņoja, ka alianse neveidos Afganistānas pagaidu valdību, bet valdīs Kabulā līdz tiks sastādīta plaši pārstāvēta administrācija.
"Spēki, kas iegāja Kabulā, tur neatrodas, lai izveidotu valdību. Mēs vēlamies cilvēkiem pateikt, ka mēs nevēlamies valdīt, un mūsu spēku klātbūtni nevajadzētu uzskatīt par centieniem iegūt varu," intervijā aģentūrai "Reuters" uzsvēra Mohammads Habīls.

Viņš sacīja, ka Kabulu vada militārā padome Ziemeļu alianses aizsardzības ministra ģenerāļa Fahima Hana vadībā, kas uzraudzīs galvaspilsētu līdz valdības izveidošanai.

"Padome ir aicinājusi un ir gatava uzņemt iedzīvotāju delegātus, kuri ir vai nu ārzemēs, vai mājās, cik ātri vien iespējams ierasties Kabulā, lai izveidotu tādu valdību, kādu viņi vēlas," norādīja Habīls.

Jautāts, vai Ziemeļu alianse izveidos pagaidu valdību, viņš uzsvēra: "Mums nav tāda nodoma, taču, tuvojoties ziemai, visi delegāti nespēs ierasties Kabulā un līdz tam Kabulas lietas pārvaldīs augsta ranga militārā padome."

Tuvākajās dienās Abū Dabī notiks ārkārtas ANO konference, kurā amatpersonas mēģinās izveidot plaša spektra valdību Afganistānai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!