"Vecāki arvien biežāk pieprasa, lai mēs nākam ar žagariem, nevis izdalām dāvanas," saka Jērgs Ruperts Šepfels, kurš vada Ziemsvētku vecīšu firmu, kurā strādā simtiem studentu, kas, maskējušies ar baltām bārdām un sarkaniem mēteļiem, ik gadus apmeklē tūkstošiem ģimeņu Berlīnē.

"Ziemsvētkiem ir jābūt priecīgam laikam, un mēs vēlamies izplatīt prieku un laimi," intervijā laikrakstam "Bild" teica Šepfels. "Labi domāts brīdinājums, protams, nenāk par ļaunu. Taču vecākiem jāaudzina savi bērni pašiem."

Pēc Šepfela teiktā, daudzi vecāki pieprasa, lai Ziemsvētku vecītis piekodinātu bērniem cītīgāk mācīties skolā, nekauties ar brāļiem un māsām, vienmēr sakārtot savu istabu un atteikties no knupīšiem.

"Man apnicis mūžīgi pievākt viņu knupīšus," atzīst Šepfels. "Man jau sakrājušies kādi 50. Un, ja bērni slapina gultā, šī problēma man nav jārisina. Ja nabaga mazulis nespēj noskaitīt dzejolīti, ko viņam likuši iekalt, es mēdzu teikt: "Nu labi, paskatīsimies, vai tētis to prot noskaitīt. Ar to mans apmeklējums parasti beidzas."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!