Zimbabves dienvidrietumos ir apcietināti seši baltie fermeri, kas nepakļāvās valdības rīkojumiem atstāt savas fermas, ceturtdien paziņoja policija.
Fermeru tiesību aizstāvju grupa "Taisnīgumu lauksaimniecībai" ("Justice for Agriculture") informēja, ka uz tiesu ir izsaukti ap 50 fermeru.

"Sešus fermerus, kas pēcpusdienā tika apcietināti, nogādāja policijas iecirknī, kur viņiem izteica brīdinājumu," paziņoja policijas preses sekretārs.

No 2,9 tūkstošiem balto Zimbabves fermeru apmēram 60 procenti ir ignorējuši valdības rīkojumu atstāt savus zemes īpašumus līdz pagājušās nedēļas ceturtdienai.

Policijas preses sekretārs paziņoja, ka seši arestētie piektdien varētu stāties tiesas priekšā par šī rīkojuma neievērošanu. Par šo nodarījumu draud cietumsods līdz diviem gadiem.

Zimbabves valdība ir pieņēmusi lēmumu par zemes reformu, kas paredz nekustamā īpašuma atņemšanu baltajiem fermeriem un sadalīšanu valsts pamatiedzīvotājiem. Valdība ir vairākkārt brīdinājusi baltos fermerus par likuma bardzību, ja viņi ignorēs rīkojumus atstāt savas saimniecības.

ANO Pārtikas un lauksaimniecības organizācija ir brīdinājusi, ka Zimbabves balto fermeru padzīšana no viņu saimniecībām pasliktinās pārtikas krīzi šajā valstī, kur bads draud vairāk nekā sešiem miljoniem cilvēku - apmēram pusei valsts iedzīvotāju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!