Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Zimbabve ir cilvēku radīta bada priekšā un iedzīvotāju skaits, kuriem nepieciešama palīdzība ir šokējošs priekš valsts, kurā nenotiek bruņots konflikts, atsaucoties uz Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) ekspertes Hilalas Elveras teikto, ziņo portāls "Africanews".

Elvera vēstījusi, ka savas 10 dienas ilgās vizītes laikā Zimbabvē redzējusi bērnus, kuri ir zem optimālā svara, kā arī mātes, kuras ir pārāk izsalkušas, lai varētu zīdīt savus mazuļus. Tāpat eksperte ziņojusi par medikamentu trūkumu slimnīcās.

Eksperte paziņoja, ka Zimbabve ir viena no četrām pasaules valstīm, kurā novērojams vislielākais pārtikas trūkums. Pārējās trīs valstīs – Jemenā, Dienvidsudānā un Somālijā – ar atšķirīgu intensitāti notiek karš. ANO pārstāve arī brīdināja, ka pārtikas trūkums var novest pie konflikta Dienvidāfrikas valstī.

Kā galvenos iemeslus, kuri radījuši šo situāciju eksperte min korupciju, neefektīvu vadīšanu, dabas katastrofas, sausuma periodus un sankcijas. Vairāk nekā 60% no kopumā 16 miljoniem Āfrikas valsts iedzīvotāju šobrīd nav pieejas pietiekami lielam pārtikas apjomam. Elvera skaidro, ka šos apstākļus radījusi “disfunkcionāla sistēma”.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!