Foto: PantherMedia/Scanpix
Zimbabves ģenerālprokurors Džohaness Tomana gatavo tiesas prasību pret Eiropas Savienību (ES) saistībā ar sankcijām, kas noteiktas prezidentam Robertam Mugabem un viņa tuvākajiem sabiedrotajiem, piektdien vēsta valsts mediji.

"Es jums varu pateikt, ka dokumentu sagatavošana ir pabeigta, un pāri palicis ir tas, ka mēs gaidām ceļošanas dokumentus, lai mēs varētu doties uz Eiropu," sacīja Tomana. "Mēs nezinām cik ilgi tas vilksies, bet mēs sagaidām, ka nedēļas laikā mēs saņemsim mūsu ielūgumus un vīzas, lai mēs varētu ceļot uz Eiropu."

Tomana neatklāja prasības detaļas, sakot, ka pagaidām tas nav publisks dokuments," vēsta laikraksts "The Herald".

Mugabem un viņa tuvākajiem sabiedrotajiem ES noteica ceļošanas aizliegumu pēc 2002.gada apstrīdētajām prezidenta vēlēšanām, kas, kā uzskata Rietumu novērotāji, tikušas falsificētas, lai nodrošinātu uzvaru Mugabem.

Pagājušajā nedēļā Šveice atteica vīzas Mugabes sievai Greisai un vēl piecām valdības amatpersonām, kas vēlējās piedalīties ANO telekomunikāciju konferences darbā.

Kaut arī Šveice nav ES dalībvalsts, tā respektē ES noteiktos ceļošanas aizliegumus. Tiesa gan, attiecībā uz ANO pasākumiem tie parasti netiek attiecināti. Par Šveices rīcību Zimbabve vērsusies ar sūdzību ANO.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!