Foto: Shutterstock

Daudzi Zimbabves pilsētas Bulavajo iedzīvotāji pirmdien vienlaicīgi nolaiduši ūdeni savos klozetpodos, izpildot amatpersonu rīkojumu, kuras tādā veidā cenšas novērst kanalizācijas cauruļu aizsērēšanu, vēsta raidsabiedrība BBC.

Kopīgā ūdens nolaišana uzturēs caurules mitras un palīdzēs novērst to aizsērēšanu, raidsabiedrībai BBC pastāstīja Bulavajo mērs Thaba Mojo.

Problēmas kanalizācijas sistēmai radījis ilgais sausums un sliktā apkope daudzu gadu garumā. Iedzīvotāji bieži taupa ūdeni un klozetpoda skalošanai izmanto spaini. Dažkārt kanalizācijā nenonāk ūdens vairākas dienas. 

Pirmā sinhronā ūdens nolaišana notika pirmdien 19:30 pēc vietējā laika. Iedzīvotāji tika brīdināti, ka par rīkojuma nepildīšanu draud naudassods.
Turpmāk sinhronizētā ūdens nolaišana notiks tajā pašā laikā divas reizes nedēļā – pirmdienās un ceturtdienās, vēsta aģentūra AP.

Vairumā māju Bulavajo, atšķirībā no vairuma Āfrikas valstu, ir ar ūdens klozetu aprīkotas tualetes, norāda BBC. Tomēr to izmantošanu ierobežo ūdens trūkums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!