Foto: AFP/Scanpix
Zimbabves prezidents Roberts Mugabe otrdien atzīmējis savu 93. dzimšanas dienu, solot 2018. gadā vēlēšanās kandidēt uz pārvēlēšanu prezidenta amatā.
Par godu prezidenta dzimšanas dienai sestdien Zimbabvē plānotas plašas svinības, bet pats jubilārs tika sveikts ar četrstāvīgu torti.

Mugabe, kas atrodas pie varas kopš Zimbabve ieguva neatkarību 1980.gadā, joprojām aktīvi darbojas politikā, tomēr lielais vecums un trauslā veselība arvien biežāk liek uzdot jautājumus par viņa sekotāju prezidenta amatā un valsts likteni pēc viņa valdīšanas beigām.

Par vienu no Mugabes iespējamajiem sekotājiem prezidenta amatā tiek uzskatīta viņa sieva Greisa, kuras pozīciju nostiprināšanās raisījusi bažas opozīcijā, kā arī vairākos valdošās partijas politiķos.

Mugabe pirmdien pārraidītā intervijā valsts raidorganizācijā ZBC sacīja, ka tauta ir lielā mērā pieņēmusi viņa sievu un valdošās partijas ZANU-PF sieviešu spārns izraudzījies Greisu par savu līderi viņas politisko ambīciju dēļ.

Mugabe raksturoja savu sievu kā pieredzējušu cilvēku ar spēcīgu raksturu, kā arī atkārtoja savu solījumu 2018.gadā vēlēšanās kandidēt uz pārvēlēšanu prezidenta amatā.

Viņš norādīja, ka joprojām ir tautā populārs un neviens nav gana piemērots, lai viņu aizvietotu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!