Pēc vairāku stundu drošības dienestu plašas operācijas ASV Kapitolija ēku kompleksā, ASV policija piektdien paziņoja, ka ziņas par dzirdētu apšaudi Kapitolijā izrādījusies viltus trauksme.
Piektdienas rītā Vašingtonas policijā saņemts zvans par dzirdētu apšaudi Kapitolija Rejbērna ēkā, kur atrodas ASV Pārstāvju palātas likumdevēju birojs, izraisīja drošības dienestu plašu operāciju.

Pēc piecu stundu darba, pārmeklējot visu Rejbērna ēku un apkārtējās mājas, policija paziņoja, ka nav atklātas nekādas kriminālas aktivitātes pēdas un ka skaņas visdrīzāk neizraisīja šaušana.

Policija pieļāva, ka kāds netālu notiekošo celtniecības darbu radīto troksni noturējis par apšaudi.

CNN ziņo, ka trauksmi izraisījis Pārstāvju palātas republikāņu loceklis Džims Sekstons no Ņūdžersijas, kurš dzirdēto troksni noturējis par šaušanu un kādam sava personāla loceklim licis ziņot par to Kapitolija policijai.

Neviens nav ticis apcietināts, neviens arī nav cietis. Kāds Kapitolija darbinieks nogādāts slimnīcā pēc piedzīvotas panikas lēkmes.

Daudzi Kongresa locekļi jau pametuši Vašingtonu pirms nedēļas nogales. Pārstāvju palātā piektdien sēdes nenotika, bet Senāta darbs netika traucēts.

Kapitolija ēku kompleksa pārmeklēšana ir sarežģīta un aizņēma kopumā piecas stundas, jo Kapitolija ēku komplekss savā starpā ir saistīts ar pazemes tuneļiem un drošības dienestiem piesardzības dēļ nāksies pārmeklēt visas telpas.

Kopš 11.septembra terora aktiem ir paaugstināti drošības pasākumi Kapitolijā un citās ASV valdības ēkās Vašingtonā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!