Etiopijas zinātnieki atklājuši kāda 3,9 miljonus gadus sena hominīda fosilās atliekas, kas varētu aizpildīt tā saukto trūkstošo posmu cilvēka evolūcijas vēsturē.
Johannes Haile Selasī norādīja, ka atrastās fosilijas, kuru vidū ir vairāki pilnīgi saglabājušies žokļu kauli, varētu nosegt iztrūkstošo posmu starp divām hominīdu sugām, no kurām vienu pārstāv pasaulslavenā Lūsija, un sniegt ziņas par evolūcijas procesu gaitu, kas tās šķir.

"Tas, ko mēs esam novērtējuši kā trūkstošā posma aizpildījumu, var sniegt mums labāku izpratni par cilvēka agrīnās evolūcijas periodu," teica Haile Selasī.

Slavenās Lūsijas skelets arī tika atrasts Etiopijā 1974.gadā, un tiek uzskatīts, ka tas ir 3,3 līdz 3,6 miljonus gadus sens. Tas ir tikai viens no tūkstošiem paleontoloģisko atradumu, kas Etiopijā uzieti Lielā Rifta ielejā.

Pagājušajā gadā zinātnieki iepazīstināja ar hominīdu fosilijām, kuru datējums liecina, ka tās ir 4,1 miljonu gadu senas.

Jaunais atradums uziets aptuveni 30 kilometrus no vietas, kur savulaik nomaļajā Afaras reģionā Etiopijas ziemeļaustrumos tika atrastas Lūsijas atliekas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!